U organizaciji tvrtke Vinart i poznatog Hrvatskog sommeliera Saše Špiranca održao se Grand Tasting u zagrebačkoj Laubi 07. i 08. ožujka 2020. Festival je u potpunosti usmjeren na kvalitetu jer vinari izlažu isključivo uz pozivnicu pa je postao mnogima najdraži a po ocjenama publike i struke, najbolji vinski festival u Hrvatskoj. Okupio je brojne stručne posjetitelje i širu publiku te je ponudio bogat edukativni program i iznimnu paletu vina koja su dala priču hrvatskog vinarstva i svih hrvatskih vinskih regija. Uz hrvatska vina predstavljena su i neka inozemna vina i žestoka pića dostupna na našem tržištu putem domaćih distributera. Prije samog festivala održavale su se razne vinske radionice. Po prvi puta, u petak 6.3. nakon sajma održao se i službeni afterparty na kojem su se dodijelile Vinartove nagrade za godišnja postignuća.

Vino Tosic Grand Tasing 2020

Ponosni smo što sudjelujemo već četvrtu godinu za redom, a na ovogodišnjem Grand tastingu predstavili smo naša tri crna vina:

Cuvee unique 2015: jedinstveni spoj autohtonih sorti Plavina i Lasin sa međunarodnim sortama Cabernet sauvignon i Merlot. Atraktivan miris voćnih aroma i živog okusa. Bogato vino koje svakim novim kušanjem nosi pregršt novih aroma, ocjenjen 89/100 od Saše Špiranca

Merlot premium 2016: najpoznatije vino vinarije, pravi drniški Merlot. Moćno crno vino pikantnog okusa, živih kiselina i zadimljenih začina, ocjenjen 86/100 od Saše Špiranca.

Lasin 2017: prezentirali smo prvi puta monosortno vino autohtone sorte Lasin. Pitko crno vino srednjeg tijela sa niskim udjelom tanina i svježine crvenog bobičastog voća.

Lauba Grand Tasing 2020 Vino Tosic

Komentare koje smo dobili nakon kušanja su odlični, a to potvrđuje činjenica da je svaka boca vina stavljena u Pop-up vinoteku – prodana.

Vidimo se i sljedeće godine!

Vino Tošić